På svenskt.se hittar du enbart svensktillverkade produkter. Sök svensktillverkad köksinredning. För miljön, svenska producenter och bättre kvalité.

Det handlar om jobb, kvalité och miljö

Under en lång har vi levt som om jordens resurser var oändliga men vårt avtryck blir allt tydligare. En förändring är avgörande. En av de enklaste lösningarna vi kan göra är att handla mer lokalt. Inte bara för miljöns skull, utan för svenska jobb och riktigt bra kvalités skull.

Jag kände att jag var på fel sida

Jag jobbade flera år inom e-handel och kämpade hårt för att öka försäljningen. Det var vissa parametrar jag stirrade mig blind på, och många jag lärde mig inte titta på alls. Utnyttjandet av jordens resurser var exempel på det jag undvek, och någonstans här kände jag att jag kämpade på fel sida. Min medvetenhet ökade och jag, precis som många andra, kände mig ganska maktlös. Men så tittade jag upp och såg hur mycket Sverige ändå producerade. Sverige har mängder av producenter som en efter en försvinner, när det är just det som kan vara en del av räddningen. Min teori var att det helt enkelt var för svårt att handla svenskt, och här föddes idén. Sveriges första e-handelsmarknadsplats där allt (verkligen allt) är svenskt. Resultatet blir att vi får saker som håller, vi slipper skeppa produkter över jordklotet och vi räddar svenska jobb. Bara att du läser detta gör mig stolt, för då är du i skedet att bli medveten och bara det är ett stort steg.

Varmt välkommen till svenskt.se!

Simon Wakéus

Råfakta om bolaget

Namn: SWe-handel AB

Org.nr: 559372-3140

VAT: SE559372314001

Stöd Sverige

Produkter i blickfånget

Skeppshult Saltkvarn 18cm 549 kr
Tillverkat i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti Ställbart keramiskt malverk för grovsalt eller peppar Korklock med gjutjärnsovandel Kropp i betsad bok Lackad gjutjärnsunderdel för att undvika fläckar på underlaget Höjd 18 cm Vikt 0,75 kg Artikelnummer: 0065
ASPLUND Skåp Frame 160 High 28 600 kr
Frame 160 High är en hög skänk formgiven av designerduon Anya Sebton & Eva Lilja Löwenhielm för ASPLUND Collection. Skåpet är tillverkat i lackerad MDF med fällbara dörrar i glas och handtag i tvinnat naturläder. Två lackade hyllor ingår. Tillverkas i Sverige. Frame är en serie skåp och skänkar designade av Anya Sebton & Eva Lilja Löwenhielm för ASPLUND Collection, 2014. Skåpen har enkla och rena linjer som passar i alla miljöer. De kontrasterande materialen (trä, glas, sten) och handtagen i skinn ger möblerna en unik och exklusiv känsla.   Mått Höjd 108, Djup 42, Bredd 160 cm Om ASPLUND ASPLUNDs filosofi är att erbjuda produkter av hög kvalitet och tidlös design, tillverkade så hållbart som möjligt. ASPLUND Collection består av flera möbelserier, mattor och inredningsdetaljer som har designats i samarbete med erkända svenska formgivare. Varenda produkt har högsta estetik och produktionskvalitet. Våra kriterier har alltid varit rena och eleganta former och vi ser våra möbler som konstverk.
ASPLUND Byrå SNÖ A3 14 900 kr
Snö är en klassisk byrå / förvaringsmöbel designad av Thomas Sandell och Jonas Bohlin för ASPLUND Collection, 1994. En modern, svensk designklassiker! De dekorativa, utskurna handtagen är formade efter handens krökning för att ge ett bekvämt grepp. Made in Sweden. Snö är en serie förvaringsmöbler designade av Jonas Bohlin och Thomas Sandell för ASPLUND Collection. De dekorativa utskurna, handtagen på byråerna är formade efter handens krökning och ger ett bekvämt grepp. Snö är ett stilrent skåp/förvaring och en modern klassiker av sin egen tid. Mått Höjd: 84cm Bredd: 90cm Djup: 42cm Om ASPLUND ASPLUNDs filosofi är att erbjuda produkter av hög kvalitet och tidlös design, tillverkade så hållbart som möjligt. ASPLUND Collection består av flera möbelserier, mattor och inredningsdetaljer som har designats i samarbete med erkända svenska formgivare. Varenda produkt har högsta estetik och produktionskvalitet. Våra kriterier har alltid varit rena och eleganta former och vi ser våra möbler som konstverk.
ASPLUND Byrå Snö A 14 900 kr
SNÖ A är en klassisk byrå / förvaringsmöbel designad av Thomas Sandell och Jonas Bohlin för ASPLUND Collection, 1994. En modern, svensk designklassiker. De dekorativa, utskurna handtagen är formade efter handens krökning för att ge ett bekvämt grepp. Made in Sweden. Snö är en serie förvaringsmöbler designade av Jonas Bohlin och Thomas Sandell för ASPLUND Collection. De dekorativa utskurna, handtagen på byråerna är formade efter handens krökning och ger ett bekvämt grepp. Snö är ett stilrent skåp/förvaring och en modern klassiker av sin egen tid. Mått Mått: Höjd 109, Bredd 90, Djup 42 cm Om ASPLUND ASPLUNDs filosofi är att erbjuda produkter av hög kvalitet och tidlös design, tillverkade så hållbart som möjligt. ASPLUND Collection består av flera möbelserier, mattor och inredningsdetaljer som har designats i samarbete med erkända svenska formgivare. Varenda produkt har högsta estetik och produktionskvalitet. Våra kriterier har alltid varit rena och eleganta former och vi ser våra möbler som konstverk.
Om bolaget
Visa Mastercard American Express JCB PayPal